Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yerışması

YARIŞMANIN KONUSU : Nasreddin Hoca Fıkraları

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN MAKAM: Akşehir Belediyesi

YARIŞMA TAKVİMİ :

10 Mayıs -28 Mayıs 2021 : Milli Eğitim Bakanlığı'nca, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okul Müdürlüklerine Duyuruların Yapılması

31 Mayıs – 18 Haziran 2021 : Başvuru Tarih Aralığı

21 Haziran- 2 Temmuz 2021 :İlçe ve Merkez İlçe Değerlendirmelerinin Yapılması ve Sonuçlandırılması

26 Temmuz- 6 Ağustos 2021 : İl Değerlendirmelerinin Yapılması ve Sonuçlandırılması

22 Ekim - 25 Ekim 2021 : Bölge Yarışmalarının Yapılması

26 Ekim 2021 : Türkiye Final Yarışmasının Yapılması

26 Ekim 2021 : Türkiye genelinde dereceye giren okullara Akşehir "Nasreddin Hoca Anma Günleri" Etkinlikleri Kapsamında Ödül Töreni Düzenlenmesi. (Covid – 19 salgını kapsamında alınan tedbirlerin durumuna göre Millî Eğitim Bakanlığının bilgisi ve onayı doğrultusunda)

YARIŞMANIN AMACI:

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu yarışma ile;

1. Kültürel mirasımızı ve bu miras içerisinde yer alan ünlü halk bilgesi, devrinin ilim adamı, nüktedan Nasreddin Hoca'yı daha geniş kitlelere tanıtmak,

2. Nasreddin Hoca'nın kişiliğinde ülkemiz ve insanını gerçek kültürü ve gerçek yapısıyla tanıtmak,

3. Nasreddin Hoca'nın ulusal kültürünün zenginlikleri kapsamında algılanması, tanıtılması, hak ettiği ilgiyi bulmasını sağlamak,

4. Nasreddin Hoca fıkralarının ülkemiz çapında ilkokul düzeyindeki öğrenciler tarafından canlandırılmasının yapılmasını sağlamak

5. İlkokul düzeyindeki öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, estetik duyum, sahne sanatı beğenilerini geliştirmek,

6. Tiyatro sanatının gelişimine katkıda bulunmak,

7. Ders dışı sanatsal etkinliklerde bulunma alışkanlığı ve zevkinin oluşmasına katkı sağlamak,

8. Hoşgörü, başkalarına saygı, bilginin yaşama aktarılması, kendini ifade etme, üretilenlerin gelecek kuşaklara aktarılması gibi kazanımları sağlamak,

9. Nasreddin Hoca'nın her bir fıkrasındaki hikmetlerini anlamalarını sağlamak.

HEDEF KİTLE:

Yarışma, ülkemiz çapında resmi ve özel okulların İlkokul Birinci, İkinci, Üçüncü sınıf düzeyinde öğrenim gören tüm öğrenciler ve bu okullarda görev yapan öğretmenleri kapsar.

TERTİP KOMİTESİ:

İlçeler ve Merkez İlçelerde;

1- İlçelerde;

a- İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, İlçe Müdürlükleri temsilcileri ve uygun görülecek başka kişilerin katılımıyla 3 kişilik bir değerlendirme komitesi oluşturulacaktır.

b- İlçe genelinde kaç çocuğun yarışmaya katıldığı ve yarışmanın geneline ilişkin "Değerlendirme Formu (Ek-3)", yarışma sonucunu bildirir "Seçici Kurul Sonuç Bildirim Formu Ve Tutanağı (Ek-4)", Fıkra Canlandırmasına ilişkin "Başvuru Formu ve Taahütnameyi (Ek-1) uygun şekilde tanzim edilerek bağlı oldukları İl Millî Eğitim Müdürlüklerine ve Akşehir Belediyesi'ne (KEP:aksbelbask@hs01.kep.tr) Kayıtlı elektronik posta (KEP) üzerinden veya posta yolu ile ve canlandırma videosunu içeren usb belleği de bağlı oldukları İl Millî Eğitim Müdürlüğüne 14/07/2021 tarihine kadar posta veya kargo yolu ile göndermek yoluyla değerlendirmeyi tamamlayacaktır.

2- Merkez İlçelerde; (Büyükşehir olmayan illerin merkez ilçelerine bağlı okullarda)

a- İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, İl Müdürlükleri temsilcileri ve uygun görülecek başka kişilerin katılımıyla 3 kişilik bir değerlendirme komitesi oluşturulacaktır.

b- İlçe genelinde kaç çocuğun yarışmaya katıldığı ve yarışmanın geneline ilişkin "Değerlendirme Formu (Ek-3)", yarışma sonucunu bildirir "Seçici Kurul Sonuç Bildirim Formu Ve Tutanağı (Ek-4)", Fıkra Canlandırmasına ilişkin "Başvuru Formu ve Taahütnameyi (Ek-1) uygun şekilde tanzim edilerek bağlı oldukları İl Millî Eğitim Müdürlüklerine ve Akşehir Belediyesi' ne (KEP:aksbelbask@hs01.kep.tr) Kayıtlı elektronik posta (KEP) üzerinden veya posta yolu ile ve canlandırma videosunu içeren usb belleği de bağlı oldukları İl Millî Eğitim Müdürlüklerine 14/07/2021 tarihine kadar posta veya kargo yolu ile göndermek yoluyla değerlendirmeyi tamamlayacaktır.

Not : Örnek yarışma etapları tablosu Ek-7 ve Ek-8 de düzenlenmiştir.

İllerde;

a) İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, İl Müdürlükleri temsilcileri ve uygun görülecek başka kişilerin katılımıyla 3 kişilik bir değerlendirme komitesi oluşturulacaktır.

b) İl genelinde kaç çocuğun yarışmaya katıldığı ve yarışmanın geneline ilişkin "Değerlendirme Formu (Ek-3)", yarışma sonucunu bildirir "Seçici Kurul Sonuç Bildirim Formu Ve Tutanaği (Ek-4)" ile Fıkra Canlandırmasına ilişkin "Başvuru Formu ve Taahütnameyi (Ek-1)" in uygun şekilde tanzim edilerek 02/07/2021 tarihine kadar Akşehir Belediyesi' ne (KEP:aksbelbask@hs01.kep.tr) Kayıtlı elektronik posta (KEP) üzerinden veya posta yolu ile ve canlandırma videosunu içeren usb belleği de Akşehir Belediyesi' ne 20/08/2021 tarihine kadar posta veya kargo yolu ile göndermek yoluyla değerlendirmeyi tamamlayacaktır.

Yayın: 20.05.2021 - Güncelleme: 20.05.2021 14:30 - Görüntülenme: 1033