Ara

2.sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Okul Rehber Öğretmeni F.Mehpare NALCIK tarafından  ”Sağlıklı Yaşam” konulu seminer verilmiştir. Keyifli geçen seminerimize katılım sağlayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Her yıl özellikle kış aylarında sobaların yanmasıyla birlikte ülkemizin birçok bölgesinden çok sayıda karbonmonoksit (CO) zehirlenmesi haberlerini medyadan okumaktayız. 4.sınıf öğrencilerimizi bu konu hakkında bilgilendirmek amacıyla okul rehber öğretmeni tarafından seminer verilmiştir.  Seminerde emeği geçen idarecilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Kas

CodeWeek haftası etkinlikleri kapsamında 1D sınıfımız Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında kodlama etkinlikleri yaptılar.

Haz

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Ulusal Ajans ile birlikte yürüttüğü Erasmus Akreditasyon Okul Eğitimi İşbaşı Gözlem Hareketliliği doğrultusunda okulumuz sınıf öğretmenleri Nesrin KARAKAŞ YENER ve Ayşegül DEMİR Viyana'da Avusturya Eğitim Sistemi ve Bilişim Teknolojileri doğrrultusunda bilgiler edindiler. Viyana Doğa Müzesi, Müzik ve Tiyatro Müzelerini ziyaret ederek kültürleri hakkında incelemeler yapma fırsatında bulundular. Emeği geçen herkese teşekkürler.

May

Öğrenilen bilgilerin kalıcı ve uzun süreli olabilmesi için öğrencinin kendi öğrenme stillerini bilmesi daha verimli olması açısından oldukça önemlidir. Okulumuzda bu amaçla 4.sınıf öğrencilerimize  " Öğrenme Stilleri Testi" uygulanmıştır. Çalışmaya katılım sağladıkları için tüm 4.sınıf öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİKLER YARIŞMALARINDA 1. SINIFLAR OKUL TAKIMIMIZ MALTEPE İLÇE 1.Sİ OLDU. ÖĞRETMENİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

İngiliz ordusu, en ağır mağlubiyetlerinden biri aldı. Türk ordusu bir kez daha tarihe adını yazdırdı.

10 binden fazla şehidin verildiği Kut'ül Amare Zaferi, Çanakkale'nin ardından Birinci Dünya Savaşı'nın "en büyük zaferi" olarak kayda geçti.

Bu zafer, Halil Paşa'nın talebiyle her yıl "Kut Bayramı" olarak kutlanıyor.

May

İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİKLER YARIŞMALARINDA 2. SINIFLAR OKUL TAKIMIMIZ MALTEPE İLÇE 5.Sİ OLDU. ÖĞRETMENİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

May

İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİKLER YARIŞMALARINDA 3. SINIFLAR OKUL TAKIMIMIZ MALTEPE İLÇE 1.Sİ OLDU. ÖĞRETMENİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

İLKOKUL FİZİKSEL ETKİNLİKLER YARIŞMALARINDA 4. SINIFLAR OKUL TAKIMIMIZ MALTEPE İLÇE 2.Sİ OLDU. ÖĞRETMENİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

Bir işi başarabilmek veya bir derse odaklanabilmek için içsel olarak duyulan istek motivasyondur. Motivasyon ne kadar güçlüyse bir işi yapma isteği o oranda artarKişisel hedeflerinize emin adımlarla ilerlemek ve kariyer basamaklarını daha hızlı ve güvenle tırmanmak için motivasyon başarının en önemli belirleyicisidir. Okulumuz öğrencileri için bu ay rehberlik panomuzda "BAŞARI VE MOTİVASYON" teması işlenmiştir.

Nis

Ergenlik sürecinin fiziksel, sosyal ve psikolojik etkileri hakkında öğrencileri bilgilendirme ve onların bu konuya ilişkin anlayışlarını geliştirme amacı taşıyan “Ön Ergenlik” semineri okulumuz 4.sınıf kız öğrencilerine yönelik olarak 29.03.2023 tarihinde okul rehber öğretmeni F.Mehpare NALCIK tarafından verilmiştir.

Nis

2-D sınıfı Kütüphaneler Haftası kapsamında Maltepe İlçe Halk Kütüphanesi gezimiz